petek, 18. december 2009

Božična peka 2009 - 1. del


Sem se odločila, da z vami delim tudi to, kaj bom ob božiču ustvarjala v kuhinji. Peka drobnega peciva je na nek način tudi moj hobi, ki pa ga ne prakticiram prav pogosto. Ker pa decembra v hiši mora dišat po cimetu, vaniliji, sladkorju ... se resno lotim dela in upam, da mi letos uspe napečt čimveč.

Za začetek vam torej predstavljam cimetove zvezdice, okusno mandljevo pecivo s sladkorno-beljakovo glazuro. Imajo le eno pomanjkljivost ... prehitro jih zmanjka! :)
Kaj pa ve pečete za božič?

7 komentarjev:

  1. Cimetovim zvezdicam se pa tudi jaz ne morem upreti ;) Včasih sem tudi sama rada pekla najrazličnejše drobno pecivo, od kar pa imam doma dva mala nadebudneža, ustvarjamo prerdvsem take piškote, da lahko zraven čim več pomagata oz. pacata ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. O, je kar zadišalo :)

    V starih dobrih časih sva z mami napekli preko 20 vrst različnega drobnega peciva. No, mami je še vedno vsaj pol toliko pridna, jaz pa letos bojkotiram božično peko :)

    Drugače imam pa rada bananino-čokoladne mehke piškotke od Jade. Mmmm, pa cimetove mehke piškotke z marelično marmelado.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prav zadišalo mi je:):) Ti pa verjamem, da je njihova edina pomankljivost, da prehitro zmanjkajo.Sama si kriva, ko pa dišijo "po še":):)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmm, piškotki... Sama sem včasih napekla vsaj 10 vrst drobnega peciva, letos pa mi žal ne bo zneslo toliko - mogoče kakšne dvojne. Se pa že ful veselim krhke makove potice, ki jo speče moja mami za praznike. ;-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovito izgledajo ti tvoji keksi. Jaz moram ponižno priznat, da ne pečem. Pravzaprav nimam nekega velikega veselja s tem. Me prime tu in tam ampak redko. Poleg tega pa moja mama peče tako dobro zadeve, da to zadostuje. Sicer pa veš kako je potem pri mami in pri tašči, vsaka nama nekaj daje in na koncu imava take kupe tega, da itak ne moreva pojest. Res pa je, da tudi midva nivsa velika sladkosneda. Sladko jeva v zelo malih količinah. Drugače pa tudi jaz obožujem mamino makovo potico-že vem, da jo dobim za Božič :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mmmm, lačna :) Bo treba poskusiti tudi cimetove zvetdice. Letos sem pekla (poizkusno) po ... kaj vem... nekje po 15-ih letih. Sem spekla krhrke marcipanove zvezdice, pa linške oči, pa lešnikove rogljičke. Naslednji teden bom pa še kakšen recept preizkusila :)

    OdgovoriIzbriši
  7. joj, tele zvezdice mene skos matrajo, da bi jih probala nardit...ponavadi ostanem kar pri medenajkih...:))njamiii:)))

    pridna si:)

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.