Peka se nadaljuje. Včeraj so bili na vrsti medenjaki, na katere ni potrebno čakat 14 dni, da postanejo mehki. So iz ržene moke in brez maščob.
Speculaasi pa so taki domači, ni veliko podobnosti s kupljenimi, ker so ti veliko bolj začinjeni in to z domačo mešanico sedmih začimb v razmerju, ki je zapisan v receptu. Začimbe pa so: cimet, klinčki, beli poper, ingver, janež, muškatni orešček in kardamom. Ste opazili, ne? Da imam rada začimbe.
Modelčkov za speculaase pa še tudi nimam. Mogoče pa drugo leto.
Zdaj pa mi je zmanjkalo moke, zato verjetno jutrišnja objava ne bo kulinarična. ;)
Na tvojem blogu zadnje čase tako omamno diše. Same dobrote nam kažeš in vedno znova cedim sline:):)
OdgovoriIzbrišiNjami, Marna. To pa diši po vaši hiši :) Pridna! Spomnila si me na leta, ko sem še živela pri starših in smo tri dekleta napekle po deset in več vrst peciva za božič in novo leto :)
OdgovoriIzbrišimmmmmmmmmmmmmmmm same dobrote!
OdgovoriIzbrišiohoho, kakšne dobrote....škoda, da se še poskusiti ne da kar takole :)
OdgovoriIzbrišiMadonca kako si ti pridna, prava pekarica :-))
OdgovoriIzbrišiTvoja pečica pa res dela s polno paro. Škoda da ti je zmanjkalo moke. Jaz sem se potem spomnila na tvojo peko in v soboto naredila pečena jaboljka z medom, maslom in orehi - vsaj nekaj, ko sem že povedala, da nič kaj ne pečem :-) To je bilo hitro in enostavno.
OdgovoriIzbrišiMmmm, super se sliši!
OdgovoriIzbrišiA te lahko prosim za recept za medenjake? (so bili lani mojemu I. ful všeč!)