ponedeljek, 6. januar 2014

Novoletni pozdrav iz Belgije



Na Grand Place v Bruslju

Ne me spraševat, kdaj so prazniki švignili mimo, ker nimam odgovora. :( Sem kar malo žalostna, ker se mi zadnja leta dogaja, da samo še delam med prazniki ali pa sem kako drugače preveč zaposlena in jih niti prav ne občutim. December je bil seveda stojnično obarvan. Osem presneto mrzlih dni sem preživela po 12 ur na skoraj nevzdržnih temperaturah. A vseeno je bilo zabavno, uspešno in nepozabno. 
Potem sva dobila obisk iz Belgije, Mjeva sestra je z družino prišla za en teden k nama. Skupaj smo praznovali božični večer, božič in potem še tradicionalno kosilo, ki ga pripraviva midva vsakega 26. decembra za najine najbližje (ki pa jih je zmeraj več :) - kmalu bo kuhinja premajhna in ne vem, kako se bomo razdelili po mizah. :P 
Takoj po božičnih praznikih smo spakirali in se z avtom podali na dolgo 12-urno vožnjo do Tervurena v Belgijo, kjer zadnja leta domuje Mjeva sestra z družino. Vzela sva si čas, da sva se znova sprehodila po bruseljskih ulicah, se popeljala po odlično načrtovanih povezavah bruseljskega javnega prometa in se najedla nekaterih belgijskih dobrot.
Silvestrski večer in vstop v novo leto smo preživeli na nemški ambasadi v družbi še dveh svakovih kolegov in prijateljice enega od njih. Ja, pisana druščina smo bili ... trije Nemci, ena Nemka (po rodu Iranka) in trije Slovenci. Super je bilo, ker smo bili družba ljudi, med katerimi smo se nekateri komaj spoznali, ampak smo se znali zabavati.
Ja, tako napeti prazniki so za mano in moram priznati, da komaj čakam naslednji december ... a le, če bom lahko malo bolj sproščena.

Vam pa želim SLADKO novo leto 2014!

V čokoladnici

Znamenit belgijski cvrt krompirček pri Maison Antoine na Place Jourdan v Bruslju - v vrsti sva nanj čakala 45 minut.

2 komentarja:

  1. Vračam pozdrave, videti je da sta se imela fino,
    sladko je njami-krompirček bi pa tudi jaz enega sedaj
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjamem, da je bilo v decembru zelo naporno in da si se posteno premrazila na stojnicah. Ko je bilo gotvoo pa se je otoplilo :( Potem res kar ne uzivas v decembrskih dneh kot bi morala. Upam, da bo to leto bolje. Vidim pa, da sta se v Belgiji imela lepo in da si vsaj tukaj malo zajela svezega zraka. Odpocij si zdaj. Srecno, uspesno in sladko tudi tebi.

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.