četrtek, 23. oktober 2014

Začetki "occhi" čipke




Da me fascinirajo vse stare in dolgotrajne tehnike ustvarjanje, mi ni več potrebno posebej poudarjati, kajne? Tako sem se v življenju lotila že vezenja s križci, navadno polno vezenje, kleklanje, kvačkanje, pletenje, rešelje ... in ni dovolj, mučila me je še "occhi" čipka ali tatting. Tako smo se je skupaj lotile ženske pri Spretnih prstih podeželja Pesnice. No, to zgoraj je moj prvi dokončan izdelek, ampak raje ne spraševat, v katerem poskusu mi je uspel. Zagotovo je to tehnika, ki ne gre kar s prve, ampak se skozi napake in vajo naučiš, kako delati prav in kaj je narobe. Ko mi uspelo izdelati tega metuljčka, sem bila prepričana, da zdaj bo pa šlo. Ja, saj je ... ampak se zmeraj še zatakne na kar nekaj mestih in šele skozi delo ugotavljam, česa vsega še ne znam. 
Vendar sem trmasta in ker vseeno želim, da do zime "z mojega neba" naletavajo tudi snežinke iz "occhi" čipke, ne bom odnehala. Vem, da sicer potem verjetno ne bom ostala popolnoma predana tej tehniki, ampak veliko mi pomeni, da sem se sploh lotila.

5 komentarjev:

  1. Vau, kako je to nežno in lepo! Vse čestitke za vstrajnost. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimiv metuljček v popolnoma neznani tehniki. Bo potrebno malo vprašati strica Googla :)

    OdgovoriIzbriši
  3. glavno da ustrajaš in rezultati so tu, tale metuljček je zelo lep! lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Super lep metuljček! Prepričana sem, da bo še veliko lepot v tej tehniki prišlo izpod tvojih prstov. :)

    Če se bi tvoji prsti igrali eno igrico, sem te pa nominirala, ker res rada pridem na tvoj blog in ker so mi tvoji izdelki prav zares fantastični. In ker so mi eni tvoji uhani še po kar nekaj letih še vedno najljubši. :)

    Kopiram pravila igre, ki sem jih dobila: Prvo na kratko opišeš sebe, poveš nekaj o meni, ker sem te nominirala in dodaš moj link.
    Odgovoriš na vprašanja:
    - Kaj trenutno počneš? Lahko pokažeš slike izdelkov ali pa svoj ustvarjalni kotiček.
    - Kako se tvoje ustvarjanje razlikuje od drugih?
    - Zakaj ustvarjaš?
    - Kako tvoj proces ustvarjanja poteka in kje dobiš inspiracijo?
    Za konec pa nominiraj od 1-3 ljudi.

    Če se odločiš za to, moraš objavit v ponedeljek 27.10., tvoji nominiranci pa teden dni kasneje, 3.11.2014.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Barbi! Bi sodelovala, vendar sem v zadnjem mesecu skorajda poniknila tu gor in nisem imela časa, da bi sploh kaj objavljala. Oprosti!
      Sem pa zelo vesela, da me rada spremljaš in sploh, da še zmeraj nosiš moje uhančke! Sem pa radovedna, kateri so to, ker se res več ne spomnim, kateri so pri tebi našli dom.
      Hvala ti in lep pozdrav!

      Izbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.