sreda, 25. april 2012

Moja Art Silver Clay izkušnja


Moj prvi Art Silver Clay obesek

Moja izkušnja s srebrno glino se je začela enkrat v začetku marca, ko sem se udeležila delavnice pod vodstvom Nike Stupica v okviru Artovega tedna ustvarjalnosti v Europarku. Prav čakala sem na en tak dogodek, ker paketka gline, ki sem ga kupila že dobro leto nazaj, nisem upala odpret, iz strahu, da se mi bo vse sfižilo. Kljub ogledu nekaj filmčkov, nisem pridobila na samozavesti, da se je lotim. In prav to sem pridobila na tej delavnici, ko sem izdelala moj prvi srebrn obesek. Kljub temu, da je poln napak, sem ga vseeno s ponosom kazala naokoli. :)

Drugi del moje izkušnje pa predstavlja bolj resno delo. Pred enim letom sem od svakinje v obdelavo dobila krasen rubin. Zavedala sem se njegove vrednosti in pomena, zato sem imela kar tremo, kaj z njim. Sprva je v moji glavi nastaja prstan iz žice, ki bi ga krasil, vendar vseeno nisem toliko izpiljena, da bi lepo izgledal. Poleg tega še nisem dobila dobre, dovolj trde, srebrne žice ... saj rubina ne morem kar ovit s posrebreno žico.

Zato je padla ideja, da ga vdelam v srebrn obesek s pomočjo srebrne gline. Najprej sem vadila ... Za vajo sem izbrala črni oniks, da vidim, kako se ob žganju obnese. Žganje je prestal, je pa popokal ob hlajenju. Ampak se ne vidi in ga nosim. :)
Mi je pa požrlo to kak živec, ker sem se sekirala, kako se bo obnesel rubin. 


Vmes sem še izdelala ene uhančke, ki so itak moja strast in točno take z odtisom listka sem si želela. Odtisnila sem list jagode.


Po nadaljnjem brskanju za nasveti na spletu, sem prišla do informacije, da je prav rubin eden izmed kamnov, ki se dobro obnese tudi na direktnem ognju in ob prehitrem hlajenju ne bo popokal. Tako sem se bolj umirjeno, a vendar malenkost na trnih, lotila še obdelave rubina. Na hitro sem skicirala približno obliko obeska in se lotila dela. Med žganjem je sicer rubin izgubil svojo lepo barvo in postal popolnoma črn, meni pa je zastal dih.
Ampak ... vse je šlo kot po maslu in z izdelkom sem zelo zadovoljna. Škoda, da nimam še kakega rubina. 


Velikost rubina je nekje 15x10 mm.




 Takšnega sem v škatlici predala novi lastnici. Moram povedat, da ji zelo pristoji!




11 komentarjev:

  1. Ej,ti si pa kar naprej v pogonu in ustvarjanju :) Vse, kar se lotiš, ti uspeva in je vredno moje pohvale. Zdaj še srebrna glina - dobro ti gre. Kaj dobro, odlično!
    Rubin si krasno vdelala in je res nekaj posebnega.

    OdgovoriIzbriši
  2. Božanski izdelki so in obesek z rubinom je prelep. Uhančki so pa tudi moja strast, zato so me tvoji takoj pritegnili, saj so krasni.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale obesek je pa res bombastičen! In rubin je tako zelo lep. LP

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooooo kako lepi izdelki. Ni lep samo rubin, tudi oblika obeska je čudovita. Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. super ti gre tudi srebrna glina. Tale obesek z rubinom pa je sploh čudovit ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  6. Čudovito! Verjamem, da ti je zastal dih, ko je rubin počrnel ... mene bi tudi stisnilo. A na koncu si naredila zares lep obesek. Super!

    OdgovoriIzbriši
  7. Wow! Super obeske si naredila. Sploh ta iz rubina zgleda fantastično. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo zelo lepo ti je tole uspelo. Res fantastično.

    OdgovoriIzbriši
  9. všeč .. brskam za napotki glede srebrne gline in me je poneslo na tvojo stran .. jaz za tole zbiram pogum .. sploh pa ne vem kje in kam naj se obrnem ..:)) bo že :)

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.