sreda, 18. januar 2012

Moja prva kvačkana kačica



Ko sem te kvačkane kačice videla prvič pri blog kolegicah, so me sicer konkretno prevzele, ampak tistega občutka "jaz bi tudi to znala", pa nisem dobila. Po moje zato, ker sem imela velik rešpekt pred njimi, ker ne znam kvačkat. Jaaa, vem kaj si mislite. Na kak način pa je tale ratala? 
Moji kvačkarski začetki so precej klavrni: prvič sem prijela za kvačko, ko sem bila stara kakih 8 ali 9 let. Ampak se spomnim, da sem skvačkala samo eno vrvico z navadnimi zračnimi zankami (saj se reče tako, ne?). Potem pa doooolgo nič, dokler se ni moja prijateljica Marta odločila, da me nauči. Jaz nič pripravljena, sem delovala zelo zmedeno in neučinkovito. Začeli sva s prtičkom, ki pa je na koncu zaradi mojega zategovanja bolj podoben zvončku. Ampak še tako ali tako ni končan. :/
Potem sem se s kvačkanjem srečala na krožku, kjer smo kvačkale torbice. Moja sicer kar dobro zgleda, ampak je je samo pol ... dalje nisem prišla. :))) Sem pa nakvačkala žepek za Mjev telefon in to 2, ker je prvi bil premajhen. :P

No, zdaj pa sem pri kvačkanju orglic. Spet sem se lotila projekta s precej rezerve, ampak moram rečt, da je  delo kar steklo. Sicer se mi zdi, da še vedno ni tako kot bi moralo, ampak sem ponosna, ker sem presegla samo sebe. "tega jaz se bom nikoli znala," sem bila prepričana pred leti. Še en dokaz, da se zarečenega kruha največ poje. 


8 komentarjev:

  1. Uhh, ne samo, da si kvačkala, še pazljivo nabirala si :) Jaz sem bolj lena, kar malo pomešane na vrvico nasnujem :)))) Meni tale tvoja izgleda čisto OK.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super, da si vztrajala in kot vidim, se je splačalo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super je :-). Se že veselim kakšnih kvačkanih uhančkov ;-).
    B.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni se zdi čist krasna! Jaz bi menda kvačkala še, ampak sem ultra prelena za nizanje perlic :-(

    OdgovoriIzbriši
  5. Od kar sem sama pred 2 letoma prijela za kvačko, sem se enostavno zaljubila v njo. Veliko raje kvačkam kot pletem, ker ne marat tistih dolgih kač. Sploh rada kvačkam k šne micene stvari in z malo truda se hitro naučiš. Odlično zate, da si šla preko sebe in mislim, da ti je super uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tole ti je res lepo uspelo. Spomnim se ko sem se sama začela učiti kvačkanja takih verižic. Bila sem samouk, z nekaj navodili po mailu in na YouTube. Kastastrofa! Je pa prav prišla moja gorenska trma in sedaj sem obsedena z njmi - s kvačkanjem in za pomoritev z nizanjem perlic.

    OdgovoriIzbriši
  7. A že prva je tako lepa?! Kaj šele bo. :)

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.