četrtek, 20. marec 2014

Darilne škatlice, dan žena in pomlad



Letošnji dan žena pa sem res preživela, kot se šika. Bila sem v družbi mojih prijateljic ustvarjalk, ki nas vsaj nekajkrat na leto druži polimerna glina in veliko čveka pri eni od nas doma ali v prijazno oddanem prostoru društva v Mariboru, vsaj enkrat na mesec kava v mariborskem nakupovalnem centru in vsak dan fejsbuk čvek v naši skupini :) Brez njih bi bilo včasih prav dolgočasno. In tako smo se tokrat dobile prvič pri Darji v neokrnjeni naravi na lep sončen dan, kjer je bilo kar težko ubogati našo najbolj zagrizeno fimarko, da naj se že spravimo delat, no. :) Ker smo se dobile na 8. marec, sem zanje izdelala eno malo pozornost, in sicer darilne škatlice, s katerimi sem jih zaželela sladek dan žena. Notri se je res skrivalo nekaj sladkega, ampak naravno sladkega ... namreč domača posušena stevia. 

Za darilne škatlice in druga darilca me lahko kontaktirate na marna.art@gmail.com. Še več pa si jih lahko ogledate tukaj ali pa v poročni ponudbi.




Danes pa je tudi že prvi pomladni dan in veselim se ga kot mali otrok, saj je ravno ta menjava letnih časov moja najljubša. V ta namen sem stopila pred hišo, da poslikam naš lep cvetoč grm japonske kutine, o kateri sem danes tudi nekaj več prebrala in spoznala, da je so plodovi tega grmička prav lepo užitni in uporabni. Jaz pa tega dolga leta nisem vedela oz. bila celo prepričana, da so strupeni. Le od kje mi to.
Plodovi se lahko uporabljajo kot navadna kutina, vsebujejo veliko C vitamina, so uporabni za kuhanje marmelad, saj vsebujejo tudi veliko pektina in še več. Več o uporabnosti japonske kutine si lahko preberete na tem naslovu. Torej ena lepa novica več na ta lep pomladni dan. Sonček pa tudi greje in ker se menda bliža slabše vreme, ga grem izkoristit. Dajte ga tudi vi. Lep dan in lepo pomlad želim.


6 komentarjev:

  1. Lepa pozornost za dekleta iz vaše skupine.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepe škatlice si pripravila za punce. Tole o plodovih japonske kutine mi je pa čisto novo. Tudi jaz sem bila prepričana, da so strupeni :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. luškana darilca :). Iz foha pa sploh nisem vedela da obstaja še kakšna druga vrsta kutine kot navadna. Marmelada iz kutine je zelo dobra :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, čvek, kavica in še ustvarjate ;) ta japonska kutina pa ima prav prekrasne cvetove ;)

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.