sobota, 13. oktober 2012

Račke Bačke


Moje Račke Bačke stare dober mesec.

 Pred leti sem se navdušila nad racami. No, v bistvu ni to nič posebnega, ker se itak navdušim nad vsako živaljo, s katero preživim nekaj časa. Ampak race so k nam prišle kot koristne živali, ki "počistijo" rdeče polže, vsake toliko pa nas razveselijo tudi s kakšno jajčko. Mama raca (z zgornje fotografije) in njen gospod sta pri nas zdaj točno 2 leti in to so že njuni 3. mladički, Lani je bilo obakrat nekaj smole, tako da je od vsake runde ostal le eden, letos pa ji je uspelo obdržat že pohvale vredno družinico, za katero zdaj skrbijo kar vsi, mama, ata in njihova starejša sestrica. 
Povem vam, živali so prave terapevtke ... jaz bi jih kar gledala in gledala. Koliko igrivosti je v teh malih puhastih bitjih in koliko skrbi jim namenjajo vsi že omenjeni starejši člani. In kakšne so sankcije, če se kdo izmed nji izgubi? Ob snidenju takoj dobijo s kljunom po glavi. Čisto resno. :) 

Mali puheci ... eden je ostal v jajčki dlje časa, kot starejši trije in je noč preživel pod žarnico. V tem času se je sam skobacal iz trde jajčne lupine in naju ob četrti uri zjutraj zbudil z glasnim čivkanjem.

Račke Bačke stare en teden.

Račke Bačke stare en teden pod budnim očesom mame.

4 komentarji:

  1. Res so prav prikupne in verjamem, da ti prinašajo veselje. vsaka žival je dragocena. LP

    OdgovoriIzbriši
  2. ooo že vidim, koliko novega veselja je pri vas in race so res ene take fajn luštne živalce :-))

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.