ponedeljek, 27. avgust 2012

Poletni dopust v NemčijiPo moje je to moj prvi poletni dopust, ki ga nisem preživela nekje na morski obali. Mi manjka, moram priznat!
Tokrat sva se namreč odločila, da ga izkoristiva za obisk Mjeve sestre in njene družine, ki zdaj eno leto živi v okolici Koelna. Prvotno sva se za pot odločila zaradi vabila na vselitveno zabavo, ki so ga organizirali kar vsi  trije najemniki stanovanj v hiši skupaj. Okrog 60 ljudi se je tako drenjalo na malem travnem vrtu. Za pijačo in jedačo je bilo dobro poskrbljeno. Nemško pivo in currywurst s pomfrijem sta bila zadetek v polno. Žal nimam nobene slike, ker sem predvsem želela uživati ... Sem pa med zabavo opazila tudi en prav lep zvezdni utrinek. 

Da je čas hitreje minil, sva en dan preživela na izletu v Marienheide, kjer je sva se kopala v Bruchtalsee in ga ob koncu tudi obhodila. Krasen dan ...

Sledil je večer ob reki Ren. Bila sva povabljena na Alijev in Dorijin vrt, kjer sva doživela letošnje premierno grilanje na njunem vrtu, saj je le-to bilo do sedaj nemogoče - slabo vreme med vikendi vso poletje. :/

Sprobati je bilo potrebno tudi nove pohodniške čevlje, zato sva se napotila na označeno 11 km  dolgo pohodniško pot v okolici Bensberga. Tu sva tudi dokončno ugotovila, v kako malih krajih sva se gibala. Po moje sva bila edina turista. Ko sva se vrnila z nje, naju namreč nagovoril starejši gospod z: "Še enkrat se srečamo, pa plačata pijačo". :))) Menda naju je videl na začetku najine poti, tam pri gradu. Haha, kako le ne, ko pa sva bila edina v visokih pohodnih čevljih. :))))

Na koncu pa nama je svakov oče še dosledno in prav profesionalno predstavil Bonn. Priznati moram, da nisem pričakovala, da je Bonn tako lep. Priporočam obisk!


Ob koncu najinega dopusta, pa je k nama iz Nemčije prišla Gastonka, po moje Tončka, pakistanska ulična mešanka, ki čaka, da se njena lastnika odpočijeta na slovenski in hrvaški obali.


2 komentarja:

  1. Tudi jaz sem letošnji dopsut preživela v Nemčiji in sicer v Berlinu. Vidim, da si tudi ti uživala, ampak tudi meni manjka tisti morski vonj :)))) LP

    OdgovoriIzbriši
  2. O, tudi to je dopust in verjamem, da malček pogrešaš morje. Tudi mi se ponavadi potepamo, morja pa ne izpustimo.

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.