sobota, 29. avgust 2009

Morsko ogledalo


Je preteklo že kar nekaj časa od takrat, ko sem pokazala ogledalo, kateremu sem iz das mase izdelala okvir. Kmalu za tem pa sem dobila v obdelavo novega, ampak velikooo večjega. Dokončan ima mere 53x33 cm. Uf ... povem vam, da ni bilo lahko ga obdelat z dasom (2 kg das mase). Ampak mi je nekako le uspelo, čeprav sem bila vmes tudi v dvomih.
S pogojem, da mora bit v morskem stilu, sem se lotila še sveže das mase s tremi štampiljkami, ki bi vsaj približno lahko imele kaj skupnega z morjem. Prva se imenuje mozaik in me spominja na kamnite ograje na morju, druga je bila taka z vijugicami, ki jo večinoma uporabljam za fimo nakit in ta me spominja na morske polžke. Tretja ... ja, tale je pa čist mimo, ampak saj zdaj nikjer ne piše, da je pravzaprav božična. No, gre za eno zvezdico, ki me je pač spomnila na morsko zvezdo in je sedaj na okvirju tudi najbolj povdarjena (zvezdice temnejše modre barve). Ko sem vse te štampiljke naključno postiskala na das maso, je izgledalo tako suhoparno. Pa sem vzela še lupinico pravega morskega ježka in pustila njegove sledi po vsem okvirju in končno bila zadovoljna.
Sledilo je sušenje ... nekajdnevno ... na soncu (sicer bi lahko čakala tudi dlje). Nekajkrat je bilo treba to težo tudi obrniti.
Po sušenju pa še barvanje. Spet sem uporabila Twin Color barvo, tokrat turkizno srebrno in z njo prebarvala celoten okvir, kasneje nekatere zvezdice povdarila še z zmesjo modre akrilne barve in osnovne turkizno srebrne. Sušenje. Lakiranje.
Za konec pa še dodatki. Lupinice morskih ježkov sem samo nekoliko posprejala s srebrno barvo v spreju, da so dobili tako bolj kiči videz in da se zdaj bolje zlijejo z osnovno barvo okvirja. Dodala sem še nekaj okrasnih kamenčkov nežnih barv ter dve školjkici (morsko uho). Vse sem na okvir prilepila z vročo pištolo. Drži kot pribito. :)
Še vrvice. Ker je ogledalo kar težko, sem dodala dve. Upam, da ne zleti na tla.
Zdaj pa si ga zadovoljno ogledujem in čakam, da ga naročnica prevzame, ker tale ogledalček v teh dneh odpotuje v svoj nov dom - vikend na otoku Susak. Naj jim dobro služi.

7 komentarjev:

  1. waw, krasno ogledalce. sem prepričana, da bo naročnici več kot všeč.

    super si tole naredila.

    OdgovoriIzbriši
  2. Enkratno!! Si pa predstavljam, koliko dela je v njem in da je sedaj precej težka zadeva!

    OdgovoriIzbriši
  3. O hudo! Mora biti prav impresivno videti ga v živo. Ker takole na fotki zgleda kot ogledalce, ampak v resnici je pa Ogledalo z veliko začetnico ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. U, nice ... Všeč mi je, ker si tako sezonsko updejtana;-) Lepa modra barva in morsko obrobje: človek bi kar skočil vanj;-) Auča;-D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ogledalo je prekrasno! Barva je čisti cuker!
    :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. noro dobro-jst bi tud to mela. vedno bi me spominjalo na morske dogodivščine :)

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.