petek, 24. julij 2009

Klekljanje

Kooončno sem si vzela čas za klekljanje ... tako se je zadnja dva tedna pri meni vsak dan po malem klekljalo.
Najprej pa bom povedala nekaj malega o mojih začetkih. :)
Začela sem lani septembra na krajevnem ročnodelskem krožku, kjer sem osvojila nekaj osnov. Ogromno mi je kar preko interneta pomagala Vida (na Otoku zakladov jo poznamo kot Zlato ribico), ki je skrbno zapisala vsak korak, kaj moram napraviti. Poleg tega mi je pomagala tudi pri nabavi vsega potrebnega materiala. Zato si zasluži en velik HVALA!!! Potem sem pa delala. Najprej je nastala ena zelena mačka. :) Vem, ja ... hehe, zelena! Ko sem prišla na krožek, kjer bi se naj naučila klekljati nisem imela ničesar potrebnega, zato so mi ostale pomagale in nekje sem dobila bulo, spet druga mi je posodila kleklje, na katerih je bil pač zelen sukanec. Pa kaj! Mačka je vseeno bolj ali manj uspela. Marsikaj bi moralo biti drugače, ampak glede na to, da je nisem delala pod budnim očesom kake profesionalke, razen Vide, ki mi žal preko interneta ni ravno mogla sledit, je kar vredu.
Potem sem pri Vidi dobila material in na buli že začetega ježka, s katerim se vadijo ovinki in pokvačkani postavki. tudi tale je bil kar hitro narejen. Spet sem težila Vidi, da sem koliko toliko vredu speljala kote na ježkovem smrčku.

Zatem pa je moja bula za klekljanje samevala dolgih 7 mesecev. Saj mi je bilo hudo. Ampak če bi dala nanjo kak nov papirc, bi me preveč vlekla in potem zna bit hudič, ko se moram učit.

Prav posebej pa so me začeli kleklji srbet, ko smo v Pesnici z ročnodelskim krožkom imele razstavo. Če smo že cele dneve čepele tam, smo tudi kaj koristnega napravile. Veliko jih je tudi klekljalo in takrat me je spet konkretno zgrabilo. Morala sem pod streho spraviti še izpite, potem pa naval na kleklje. Dobila sem tudi nekaj novih vzorčkov in eden se mi je prav posebej prikupil. "Ni preveč zahteven," sem si mislila in ga pripela na bulo, kljub temu, da je bilo treba napraviti tudi ribice za tipalke. Težave, ki so nastajale sem nekako sproti reševala, čeprav verjetno tudi ne zmeraj tako kot bi morala.

In evo ga, metuljčka.

8 komentarjev:

  1. Jeeej, kako je luštkan. Zdaj pa le hitro nadaljuj z novim vzorčkom ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Res si lepo naredila tegale metuljčka ... še sploh ribice so ena zanimiva zadevšna ... le pridno po buli, da ne bo preveč osamljena ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasne so vse tri zadeve, sploh tale metulj pa mi je zelo všeč. Bravo. Le tako naprej.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako si pa ti vsestranska in vse ti ratuje.Bravo. Ježek in metuljček sta mi zelo všeč.Mucka malo zaostaja, vendar se že veselim tvojih novih izdelkov z bule.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zdaj ko si "notri" pa le hitro začni še kakšen vzorček, ker ti gre odlično.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super fajn ti gre to kleklanje. Maček je itak prva stvar, ki jo mora klekljarica naresti. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Wau, kako lepe ribice si nareila pri metuljčku, ti pa si mojstrica.Čudovito!

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.