ponedeljek, 09. december 2013

Vilinsko mesto v MariboruDecembra se je Maribor spremenil v Vilinsko mesto. Poleg vsakoletne praznične ulične razsvetljave, je letos dejansko spet mesto zaživelo. Dogaja se ... vsak dan. Letošnji organizatorji so stopili skupaj in začarali Maribor v t.i. Vilinsko mesto, v katerega ljudje vidno radi prihajajo. Dogodki se povečini odvijajo na Trgu Leona Štuklja, na Grajskem trgu, v Vetrinjskem dvoru in na Gosposki ulici z nekaj njenimi dvorišči. Vsak  popoldan se otroci lahko udeležijo delavnic, zvečer jih čaka otroška predstava, zatem pa pridejo na vrsto tudi ostali, ki lahko uživajo v prijetnih pevskih ali gledaliških nastopih. 
Seveda pa svoj pečat prazničnemu vzdušju dajemo tudi ustvarjalci, ki polnimo stojnice s svojimi izdelki pod okriljem Artmara. Odziv je presenetljivo dober, predvsem pa so ljudje mnenja, da imamo lepe reči, ker imajo očitno že vrh glave kitajske gotove robe. 
V glavnem, pridite nas kaj obiskat. Seznam dogodkov si lahko ogledate tukaj.

Jaz bom tam še naslednje dni: 14., 20., 21., 23. in 24. decembra. Vsak dan od 9. do 20. ure. Razen 24. decembra, ko bom tam od 9. do 14. ure.
Upam, da se vidimo.Tako pa je del moje stojnice in dogajanje v svoj objektiv ujel fotograf Marko Pigac.

foto: Marko Pigac

foto: Marko Pigac
 Vetrinjski dvor je postal Vilinski dvor
foto: Marko Pigac

DODANO: Še zaključek Vilinskega mesta (foto: 23. 12. 2013)4 komentarji:

 1. Zelo mi je vsec, da se v nasem mestu tudi dogajajo stvari in verjamem, da so ljudem stojnice vsec, saj koncno ni vec stadardne vsakoletne robe, kjer vec res nisi mogel nic kupiti.

  OdgovoriIzbriši
 2. Čudovito, da se tudi v našem mestu nekaj dogaja ;) Te prideva obiskat!!!
  LP, Vilinke

  OdgovoriIzbriši
 3. zelo lepo stojnico imaš :) LP

  OdgovoriIzbriši
 4. Super, letos je resnično lepo v Mariboru. Pridem kaj naokrog, da si še v živo ogledam tvojo stojnico.

  OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.