nedelja, 18. julij 2010

Obesek za zvestega navijača Luko


Moj skoraj 11-letni nečak Luka ima zmeraj velike želje, s katerimi me postavi pred nov izziv. V mesecu nogometa je prišel na idejo, da bi imel on ogrlico z znakom naše nogometne reprezentance. Pri takih idejah je najlažje kaj ustvarit iz fimo mase. Ker pa sem lani zanj že delala zapestnico s smrtno glavo in pri tem uporabila tekoči fimo, kar pa mi, kljub večim poskusom, ni uspelo tako, kot bi moralo, sem to tehniko zdaj preskočila in se spomnila na foto transfer. Verjela sem, da bo to TO.
Zadnje tedne sem bila kar malo bolj zaposlena in ni bilo časa, ta vikend pa je Luka celo prišel k meni na počitnice in odločila sem se, da ga pri ustvarjanju vključim zraven. Delala sva vsak svoj transfer, ampak se je moj ponesrečil, ker sem preveč razmočila slikico in se je začel rolat tudi fimo. Luka pa je zdaj lahko ves ponosen, saj je do obeska prišel lastnoročno. No, pomagala sem mu le pri gnetenju fima, valjanju, brušenju, vrtanju luknjic, lakiranju in dodajanju vrvice. On je pa pridno pazil na pečico in v istem času tudi na svojega sedemmesečnega bratranca Aneja, ki je medtem že spal v sosednji sobi.
Kasneje se je naučil pečt še palačinke. Ves čas je želel nekaj pomagat, na koncu pa me je že čist odrinil od plošče. :)))

Prav luštno je bilo ta vikend in vesela sem, da je tudi on užival. Ko je prišel domov je hitel naštevat, kaj vse je počel te dni.

4 komentarji:

  1. Super sta tole skupaj ustvarila in verjamem, da je Luka navdušen.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se ne čudim, da je nečak tako navdušen. Obesek je čisto pravi navijaški.Bravo za oba!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako družno ustvarjanje je super in transfer je res lepo uspel. Bravo obema!

    OdgovoriIzbriši
  4. :) včasih je bolje, da naredijo sami ... potem bolj cenijo in so pripravljeni narediti še :)))

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.