nedelja, 15. marec 2009

Svečnik za 9 svečk za Tino in Jureta


Izmed nevemkoliko vlitih svečnikov za 9 sveč je ta edini, ki ni dobil motiva s servetke. Zmeraj sem se barvanju gipsa izogibala, ker mi ne gre najbolje od rok. Nimam ravno najbolj mirne roke. :( Tokrat pa sem morala izbrati barve in čopič. Svečnik je namenjen Tini in Juretu za njun novi dom. Motiv in barve pa so bili izbrani že ob Tininem pripovedovanju o njunem jedilnem servisu. Upam, da se bo ujemalo. :)

Vlitek je torej iz gipsa, prebarvan z belo Tempera barvo. Ko se je bela barva posušila, sem s štampiljko odtisnila rožice, ki sem jih nato pobarvala z bordo rdečo akrilno barvo. Če ne bi imela odtiskov, rožice najverjetneje ne bi bile podobne rožam. :))) Ko so se rdeče rožice posušile, sem na sredino vsake, ki je kolikotoliko cela, s Tulip Pearl dodala sredino rožice. Zdaj ta sredina malenkost izstopa tudi na dotik. Na koncu sem še vse skupaj polakirala z lakom v spreju in na dno svečnika dodala filc, da z gipsom ne bosta poškodovala površine, kjer bo svečnik stal.

Še svečke in svečnik je pripravljen na novi dom.

10 komentarjev:

  1. Pohvale še tukaj.In...sta bila obdarjenca vesela?

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep svečnik, sigurno bosta vesela takega darilca.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepi, lepi, lepi. Full dobro si se spomnila na štampiljke :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lep svečnik in všeč mi je tisti Tulip pearl v sredini.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hm ... Jaz pa zelo dvomomv to, da ne bi tvoji prstki tudi prosto brez odtiskov uspeli ustvariti rožice podobne rožam ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hja. Zato pa obstajajo štampšiljke. Rezultat pa je super.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovit je - in glih ta prava rdeča barva :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super izvedba. Sem v začetku objave, ko si pisala, da risnje ni zate, mislila, punca super rožice si narisala- ne biti tako skromna. No pa tudi, če si imela pomoč pri izvedbe, je izpadlo super. Pa še ponucna zadeva in lepih barv.

    OdgovoriIzbriši

Najlepša hvala za vaš komentar. Zelo rada jih preberem.