sreda, 30. junij 2010

Nič ni prehitro


Če se čudite moji današnji objavi, vam povem, da nič ni prehitro za izdelavo božično-novoletnih voščilnic. December bo še prehitro tu in če želimo zadovoljit potrebo po voščilnicah v času, ko vsi radi voščimo svojim bližnjim, je treba začet že poleti. Mogoče sem jaz res malo hitra, ampak to samo zato, ker sem ti dve voščilnici junija samo dokončala za potrebe naše ročnodelske razstave, kjer smo pokazale, kaj smo v letošnji sezoni izdelale. :) Hehe, torej tudi jaz nisem tako pridna, da bi jih pravi čas začela izdelovat. Bom pa morala, vsaj proti koncu poletja.
Sta pa čisto enostavni, ampak meni so take tudi všeč.


torek, 29. junij 2010

Lavandine butarice


Moja dva lavandina grmička sta že prav lepo zacvetela in me povabila, da iz njunih vejic napravim kaj uporabnega in lepega. Skupaj z gospo Marto sva jih v dveh popoldnevih izdelali kar nekaj. Čeprav lansko leto, ko nisem izdelala niti ene, kljub temu da sta grma bogato cvetela, ne morem nadoknaditi.
Pred tremi leti sem moje lavandice kupila ravno takrat, ko nas je Dodo na srečanju v Hajdošah naučila izdelovat te "butarice" ... še zdaj ne vem, kako se jih reče. Važno pa je, da jih znam splest. :)


torek, 22. junij 2010

Prstani z biseri


Tako! Pa sem se končno lotila tudi prstanov. Dolgo so me med domačo zalogo čakale osnove za prstane, da jih okrasnim. Vedela sem, kako jih bom dopolnila, le zagona nisem imela. To se meni večkrat zgodi. Ideja je, energije pa ni! Pred dobrim mesecem sem se že lotila, vendar z napačnim materialom in ko se mi je zaradi tega vse zvilo, sem hitro obupala. No, te dni pa sem poskusila znova ... sploh, ko sem nekaj podobnega videla pri kolegici iz krožka. In zdaj sem čist zadovoljna. Pa še kar bi jih delala in delala, ampak mi zaloga osnov pojenja. :(

Večino sem oblekla v sladkovodne bisere.



Nazadnje pa še enega v črni oniks.


nedelja, 20. junij 2010

Ustvarjanje z žico


Žica me je zopet premamila, da se preizkusim v njej.
Prvi so narejeni iz črno prevlečene žičke in steklenimi perlicami.
Drugi bi morali biti zapestnica, vendar nekaj ni šlo po načrtu in sem izdelala uhane, ki se mi zdijo zelo ljubki in jih bom verjetno kar sama nosila. Tretji pa so narejeni čist po enem čisto enostavnem postopku in so tudi luštni, malo drugačni.



nedelja, 13. junij 2010

Sestavljanje delčkov iz fimo


Petkov večer ... sama doma ... na TV nogomet. Lahko bi bil samo nogomet, ampak potem bi za moj občutek šlo že preveč časa, da bi si ogledala tekmo. Rada pa sledim tekmam svetovnega prvenstva. Zato pa je pred menoj bila polna miza perlic in nekaj še starih fimo delčkov, narejenih že par mesecev nazaj in nastalo je nekaj nakita.

Pa še več ga bo. Svetovno prvenstvo namreč traja cel mesec. :)




petek, 11. junij 2010

Poletni uhani po Eni Oken


Eni Oken je ikona žičkanega nakita, zato se z veseljem sprehodim po njeni galeriji in skušam razvozlat katerega od postopkov. Veliko jih je naprodaj, nekaj pa tudi zastonj. In zaenkrat se poslužujem le-teh. Tega, s pomočjo katerega so narejeni današnji uhani, imam že dolgo shranjenega na računalniku. Danes pa so me inspirirale ovalne korale, ki jih imam le še za par uhanov. Zato sem jih po Enijino odela v žičko. Bo treba še vadit, ampak za prvič sem kar zadovoljna.

četrtek, 10. junij 2010

Poletje je tu!

In zato je tudi čas poletnega nakita.


Zaželela si jo je Lidija, ki ima rada nakit in vsakič znova sem vesela, ko pride na pevsko vajo in nosi katerega od mojih izdelkov. Kaj vesela ... prav ponosna sem!!!