ponedeljek, 30. april 2012

Ljubezen po nekaj letih ...



Verjetno so voščilnice redke pozornosti ob obletnicah parov, ampak so mi pa nadvse všeč. Dekle bo tole  voščilnico svojemu dragemu podarilo ob njuni obletnici. Ker sem imela proste roke pri izdelavi in že nekaj let čakajoč komplet štampiljk s tem prekrasnim 4-delnim "potekom" Ljubi me - ne ljubi me, sem se odločila kar za to varianto. Poleg tega je bila pa v kompletu štampiljk še krasna misel. Sicer je le-ta v angleščini, zaradi česar sem imela rahel zadržek, da jo uporabim, ampak me je na koncu vseeno premamila. 




sreda, 25. april 2012

Moja Art Silver Clay izkušnja


Moj prvi Art Silver Clay obesek

Moja izkušnja s srebrno glino se je začela enkrat v začetku marca, ko sem se udeležila delavnice pod vodstvom Nike Stupica v okviru Artovega tedna ustvarjalnosti v Europarku. Prav čakala sem na en tak dogodek, ker paketka gline, ki sem ga kupila že dobro leto nazaj, nisem upala odpret, iz strahu, da se mi bo vse sfižilo. Kljub ogledu nekaj filmčkov, nisem pridobila na samozavesti, da se je lotim. In prav to sem pridobila na tej delavnici, ko sem izdelala moj prvi srebrn obesek. Kljub temu, da je poln napak, sem ga vseeno s ponosom kazala naokoli. :)

Drugi del moje izkušnje pa predstavlja bolj resno delo. Pred enim letom sem od svakinje v obdelavo dobila krasen rubin. Zavedala sem se njegove vrednosti in pomena, zato sem imela kar tremo, kaj z njim. Sprva je v moji glavi nastaja prstan iz žice, ki bi ga krasil, vendar vseeno nisem toliko izpiljena, da bi lepo izgledal. Poleg tega še nisem dobila dobre, dovolj trde, srebrne žice ... saj rubina ne morem kar ovit s posrebreno žico.

Zato je padla ideja, da ga vdelam v srebrn obesek s pomočjo srebrne gline. Najprej sem vadila ... Za vajo sem izbrala črni oniks, da vidim, kako se ob žganju obnese. Žganje je prestal, je pa popokal ob hlajenju. Ampak se ne vidi in ga nosim. :)
Mi je pa požrlo to kak živec, ker sem se sekirala, kako se bo obnesel rubin. 


Vmes sem še izdelala ene uhančke, ki so itak moja strast in točno take z odtisom listka sem si želela. Odtisnila sem list jagode.


Po nadaljnjem brskanju za nasveti na spletu, sem prišla do informacije, da je prav rubin eden izmed kamnov, ki se dobro obnese tudi na direktnem ognju in ob prehitrem hlajenju ne bo popokal. Tako sem se bolj umirjeno, a vendar malenkost na trnih, lotila še obdelave rubina. Na hitro sem skicirala približno obliko obeska in se lotila dela. Med žganjem je sicer rubin izgubil svojo lepo barvo in postal popolnoma črn, meni pa je zastal dih.
Ampak ... vse je šlo kot po maslu in z izdelkom sem zelo zadovoljna. Škoda, da nimam še kakega rubina. 


Velikost rubina je nekje 15x10 mm.




 Takšnega sem v škatlici predala novi lastnici. Moram povedat, da ji zelo pristoji!




ponedeljek, 23. april 2012

Zapestnica "Vijuga"



Da malo presekam linijo vsemogočih vabil iz tega meseca, vam danes pokažem tole zapestnico, ki sem jo izdelala že nekje v začetku aprila. Tale april mi pa tako hitro mineva, da komaj dojemam.

Poimenovala se jo "Vijuga" - skušam se držat slovenskih izrazov, ker jih je v našem ustvarjalnem svetu čist premalo.









Takole pa stoji na roki.



sobota, 21. april 2012

Poročna vabila R&M




Pa če je že april mesec vabil, pa naj bodo še ena poročna. :)
Narejena so po vzgledu lanskih, le da so ta v bež zlati kombinaciji in po želji mladoporočencev brez trakca.
Skupaj jih je 56, od tega približno tretjina v angleškem jeziku.




četrtek, 19. april 2012

Krstna vabila za Zojo


No, pa pojdimo z vabili naprej. :)
Krščena bo tudi Zoja in s temi vabili po povabila na ta lep dogodek svoje bližnje. 








torek, 17. april 2012

Vabila za prvo obhajilo in birmo ... ali bratca bosta prejela sveta zakramenta


Bratca bosta v razmaku enega tedna prejela vsak en sveti zakrament. Starejši bo prejel svetega duha, mlajši pa svoje prvo obhajilo.
Po želji njune mame sem izdelala vabila, in sicer za obhajilo tako, kakršno sem ponavadi delala za krst. Ampak otroci pri nekje sedmih letih so še zmeraj eni luštni angelčki, tako da jim tole prav paše. 

Za birmo pa v obliki knjige (kot simbol svetega pisma) z golobom. Boter ima poleg svoje naloge še prav poseben privilegij, saj bo prejel vabilo z angelom.




V kolikor bi želeli naročiti vabila, mi vaše želje pošljite na marna.art@gmail.com .

nedelja, 15. april 2012

Vabila za sveto birmo in dve birmanski voščilnici v istem stilu



Tale teden je bil delaven. Med drugim so bila v izdelavi tudi ta vabila za sveto birmo, ki jim daje piko na  svetleč golobček z vejico





Izdelala sem še dve personalizirani voščilnici za birmo dvojčkov Nejca in Tomaža. Tudi v modri je šik.




 V kolikor so vam vabila všeč in bi jih želeli naročiti, mi lahko pišete na marna.art@gmail.com.

petek, 13. april 2012

Poročna papirna galanterija v barvi fuksije


Kmalu po začetku tega leta, sem prejela povpraševanje za poročna vabila v barvi fuksije. Kmalu smo se uskladili glede detajlov. Vabila so bila že v izdelavi, ko sta se mladoporočenca pozanimala še za zahvale in škatlice. Izdelala sem predloge in tudi tukaj je bilo usklajevanje ekspresno. Malokdaj se mi zgodi, da usklajevanje steče tako lepo. In vam povem ... z veliko večjim zadovoljstvom potem delaš in oddaš izdelke. Kar napolnijo te z energijo. Sploh, ko gre za poroko. Ob tem imam zmeraj zelo lep občutek, saj se ljubezen dejansko čuti. :)





Zahvale so enostavnejše, v stilu vabila z dodatkom srčkov in napisom "V spomin na najino poroko".



In še škatlice v nekakšni obliki košarice. Ročno izrezane ... škoda, da ne obstaja kakšna šablona zanje. :)



Zahvale in škatlice skupaj. Vabila so takrat že bila pri povabljenih, tako da nisem mogla naredit ene skupinske slikice.



torek, 10. april 2012

Praznični kruhek


Vem, da so prazniki polno obloženih miz še sveže za nami, ampak si ne morem, da vam ne bi pokazala mojega slastnega kruha, ki sem ga spekla za praznike. Recept sem našla tukaj in bo najverjetneje tudi ostal moj edini preizkušen recept za mlečni kruh, ker je naravnost fantastičen in končan v vsega skupaj eni uri. Idealno zame. :)

No, zraven pa je še nekaj pirhov, obarvanih s čebulnimi olupki - zame še zmeraj najlepša barva.

Upam, da so za vami lepi prazniki.

ponedeljek, 2. april 2012

Poročno in krstno vabilo hkrati



Tako poroka kot krst sta dva izjemna dogodka in če se ju praznuje skupaj je to veselje na kvadrat. In za tako lep dogodek sem jaz v zadnjim mesecih izdelala vabila. Poroka je sicer že za nami, saj smo ji bili priča točno eno leto nazaj v Islamabadu, v juniju pa nas čakata še krst in skupna poporočno-krstna zabava v Sloveniji.
Poročeni par na vabilu upodabljata ptička, krstno dete pa voziček. Lahko bi namesto vozička bil kak bolj krstni simbol, vendar sta starša želela kaj drugega.



Vseh 70 na kupu
Če vam je koncept poročnega vabila všeč, vendar vas moti krstni motiv, se le-tega da zamenjati npr. z vašimi imeni, datumom poroke, prstanoma ... Sporočite vaše želje na marna.art@gmail.com.