torek, 28. februar 2012

Baročna ogrlica




Tale ogrlica pa nosi za sabo eno zgodbo, ki se je verjetno vsaki izdelovalki nakita že kdaj zgodila. 
V vsej predbožični in prednovoletni paniki se je začela njena izdelava, ki je zaradi panike in trenutka nepremišljenosti ostala nedokončana na mizi. Saj ne, da so bile nanizane že čisto vse perlice in je bila tik pred koncem, potem pa ... sem zarezala tam, kjer ne bi smela. :( In ker nisem več imela volje nizat vseh perlic ponovno, sem jo pustila. Do včeraj, ko sem pospravljala mizo in jo revico našla med razsutimi perlicami. V zadnjem času sem delala zelo malo nakita, zato je bila tako dolgo zapostavljena. 
Zdaj pa je le zažarela v svoji baročni nasičenosti in upam, da dobi tudi svoj vrat, ki jo bo peljal ven. :)
Se najdete v taki zgodbi, kaj? Kar priznajte ... :)

nedelja, 26. februar 2012

Uspavanka za Fride



Preko FB nagradne igre sem virtualno "spoznala" Katarino, ki je prejela zgornji kompletek v rdeče modri barvi.
Moram vam pa predstaviti tudi njeno pesem z naslovom Uspavanka za Fride, ki mi je že ob prvem poslušanju ostala v ušesu. To pomeni, da mi je všeč. :)


sreda, 22. februar 2012

Voščilnica za policaja



Upoštevala sem naročilo in naredila eno za policaja, ki je praznoval svoj 50. rojstni dan, z vključenim napisom "stric Danilo". :)
Ideja s policijskim avtomobilom mi je bila zelo všeč, zato sem avto prilagodila izgledu slovenskih policijskih avtomobilov in namesto napisa "Policija", ki bi moral biti na avtomobilu, zapisala želen napis. :)
Baje se je stric Danilo prav nasmejal voščilnici. Namen je torej dosežen. :)

petek, 17. februar 2012

Kusudama


Ker v našem pesniškem ročnodelskem krožku rade sprobamo vse, kar na pride pred oči, smo se lotile tudi kusudam. Med članicami so tako nastajale takšnih in drugačnih barvnih kombinacij, jaz pa imam raje enobarvne "nekombinacije", ki pa me tokrat ob koncu ni čist prepričala, dokler nisem dodala še perle v "srček" vsake rožice. Še trakec, da se lahko obesi in kusudama je pripravljena na letno razstavo v juniju. :)



sreda, 15. februar 2012

sobota, 11. februar 2012

Ena novoletna



Haha, ne glejte čudno ... narejena je bila sredi januarja in takrat tudi odposlana. Sicer ni nič posebnega, ampak občutek pa imam, da sem nekomu naredila veliko veselje z njo.
Namreč, tej osebi sem eno poslala že v času pred božičem, ki pa zaradi zapletov okrog pravega naslova ni prišla tja kot bi morala.
Tale objava je zdaj bolj zame, da se bom lahko čez 10 let smejala temu, kako sem pošiljala voščilnice (upam, da bo Blogger ostal tako dolgo).

Lep zimski dan vam želim. :)

ponedeljek, 6. februar 2012

Figice


Po figah še ljubke mini figice. Poigrala sem se z barvami in še mi je ostalo kar nekaj neuporabljenih kombinacij.












petek, 3. februar 2012

Dve "moški" voščilnici



Verjetno tudi vam voščilnice za moške predstavljajo težavico. Meni jo zmeraj. Ne znajdem se z raznoraznimi odtiski, ker so mi preveč otročji za moške, sploh če gre za voščilnico delano po naročilu, takrat pa sploh ne poznam osebe in ne veš do kolikšne mere si lahko hudomušen, "otročji" ... in zato se poslužujem bolj "resnih" postavitev.

Prva je za gospoda, ki ima menda tiskarno, zato nekaj "starega" tiska in na "starem" papirju.




Druga pa ena z gumbki za srečo. Dobil jo bo pa en ati. :)