torek, 31. januar 2012

Objemčki zadnjih dveh mesecev




V zadnjih dveh mesecih sem zašila veliko objemčkov, tako angelskih kot tistih brez krilc.

Prav zanimivo se je sprehoditi med obilico zanimivih imen malih junakov.





Da ne bo preveč čudno za slovenske razmere, sta ta dva dobila lastnika v Franciji. :)










ponedeljek, 30. januar 2012

Mini pozornost s čajem



Včasih potrebuješ nekaj čisto malega, da nekomu polepšaš dan in tako sem tudi jaz zadnje dni potrebovala take mini pozornosti. Čaj imam sama zelo rada in vedno je lepo okusiti kaj novega, ne da moraš kupiti celotno embalažo.
Pred nekaj tedni sem našla tudi tale postopek in tako je delo kar samo steklo. 

Najprej sem potrebovala dve za moji prijateljici, s katerima sem se po dolgem času videla.



Potem pa še dve malenkosti, ki sem ju skupaj z uhančki podarila organizatorki srečanja Otoka zakladov in eno za prejemnico mojega Mačka v žaklju.




In mislim, da jih bo še nekaj nastalo. Najbolje bi bilo, da bi si jih nekaj izdelala v naprej ... tako na zalogo. Ekhm, to pri meni po moje ne bo šlo. :P

četrtek, 26. januar 2012

Poskusna nadgradnja prepletanja žice




Žice in kvačke se še zmeraj držim, ker rada delam z njima in ker me tehnika vedno znova tudi preseneča, kaj vse ponuja. Samo malo iznajdljivosti in veliko potrpljenja in tule so dvoji novi uhani, narejeni z isto tehniko, vendar drugačni in samosvoji. Oboji so mi zelo všeč in vem, da niso edini predstavniki neke ideje.


torek, 24. januar 2012

Poletel je metulj




Še en metulj je poletel iz moje delavnice. Kljub zimi (pa saj je bolj mila) pri meni nastajajo metulji. Tokrat je poletel Abrahamu naproti. :)

sobota, 21. januar 2012

Krožni pas




Ja, kRožni pas sem vam pokazala lani junija, zdaj pa je prišel na vrsto Krožni pas. :)
Izdelala sem podobno ogrlico s črno osnovo in krogi vijolične, zelene in medeninaste barve. Moram priznati, da sem vmes že dvomila o barvni kombinaciji, ampak na koncu sem zadovoljna, navdušena je naročnica in menda tudi obdarjenka. To pa je tudi vse, kar si želim! 


sreda, 18. januar 2012

Moja prva kvačkana kačica



Ko sem te kvačkane kačice videla prvič pri blog kolegicah, so me sicer konkretno prevzele, ampak tistega občutka "jaz bi tudi to znala", pa nisem dobila. Po moje zato, ker sem imela velik rešpekt pred njimi, ker ne znam kvačkat. Jaaa, vem kaj si mislite. Na kak način pa je tale ratala? 
Moji kvačkarski začetki so precej klavrni: prvič sem prijela za kvačko, ko sem bila stara kakih 8 ali 9 let. Ampak se spomnim, da sem skvačkala samo eno vrvico z navadnimi zračnimi zankami (saj se reče tako, ne?). Potem pa doooolgo nič, dokler se ni moja prijateljica Marta odločila, da me nauči. Jaz nič pripravljena, sem delovala zelo zmedeno in neučinkovito. Začeli sva s prtičkom, ki pa je na koncu zaradi mojega zategovanja bolj podoben zvončku. Ampak še tako ali tako ni končan. :/
Potem sem se s kvačkanjem srečala na krožku, kjer smo kvačkale torbice. Moja sicer kar dobro zgleda, ampak je je samo pol ... dalje nisem prišla. :))) Sem pa nakvačkala žepek za Mjev telefon in to 2, ker je prvi bil premajhen. :P

No, zdaj pa sem pri kvačkanju orglic. Spet sem se lotila projekta s precej rezerve, ampak moram rečt, da je  delo kar steklo. Sicer se mi zdi, da še vedno ni tako kot bi moralo, ampak sem ponosna, ker sem presegla samo sebe. "tega jaz se bom nikoli znala," sem bila prepričana pred leti. Še en dokaz, da se zarečenega kruha največ poje. 


ponedeljek, 16. januar 2012

Božično-novoletne voščilnice 2011



Saj ne morem verjet, da je res ... pa je! Pozabila sem objaviti moje božično-novoletne voščilnice, s katerimi sem mojim zaželela lepe praznike in vse dobro v novem letu. Ja, tisti božični "izlet" v Nemčijo mi je malo skuštral plane in sem zato čisto pozabila.




Ko prejmeš eno "tik pred zdajci" naročilo in ni dovolj časa za preveč inovacij, sem izdelala ene enostavne voščilnice z letos priljubljenimi okraski.




Še ena mednarodna je nastala za mojo prijateljico Kaoruko iz Japonske, ki prav tako spremlja moj blog. Kaoriko, hi there! :)


In še moja prototipa, ki sem ju sicer že pokazala, ampak toliko, da je še vse na kupu.
Sem zelo zadovoljna z njimi, le delat sem jih začela skoraj malo prepozno. :( Letos res že poleti začnem! Mi verjamete??? :)))




petek, 13. januar 2012

Asociacija: jeans


Jeans je prva asociacija na te uhane. Barva me je prepričala in s srebrno gresta skupaj kot rit in srajca. Kar vidim ene kavbojke s kovinskimi gumbi. :)

Sicer pa je tole bilo darilce mladeniča, ki je želel za svojo drago ene posebne uhane s kristalčki Swarovski. Luštno, ne?

torek, 10. januar 2012

Moji mehurčkasti prstani


Črni oniks in barvani marmor

Danes naj govorijo samo fotografije in podpisi pod njimi.

Unakit epidot

Malahit 

Bela spužvasta korala

Riolit

Črni tkani jaspis

Ametist

Barvani marmor

Barvani marmor

Črni oniks

sobota, 7. januar 2012

Sivkini srčki


Taki srčki so mi bili že od nekdaj všeč, ampak dokler nisem dobila naročila, jih nisem izdelala. Zdaj pa je bilo treba in zelo vesela sem bila, ko sem ju končala. Sta popolnoma na roke izrezana, sešita in napolnjena z domačo sivko. Dišita že na daleč ... :)
Sem si pa seveda vmes zelo zaželela, da bi imela šivalni stroj. Bi bilo hitreje, ampak zato sta pa toliko bolj edinstvena.



Pa smo v novem letu in to je moja prva objava v letu 2012. Vsem mojim zvestim bralcem in obiskovalcem želim eno SREČNO leto!