ponedeljek, 31. januar 2011

Nagrada - veter v hrbet

Znova sem dobila nagrado. Podelile so mi jo Janja, Nady, kreal in DODO. Hvala! :)

Jaz bom pa spet staromodna ...

nedelja, 30. januar 2011

Prstani z mehurčki

Unakit epidot

Mehurčki?!? Ja, ker mi tako delujejo. :)


Črni oniks in ametist


Nebesno modri kremenjak


Tako pa ležijo na roki ...




sobota, 29. januar 2011

Grozdni uhani


Včeraj sem se sprehajala med blogi in po dolgem času zašla spet na Basiin blog, ki me je navdušila nad uhani "grozdne oblike". Neznansko mi je všeč, da toliko različnih perl in perlic visi iznad osrednje perle v obliki solze ali katere druge. Jaz sem slednjo zamenjala s kovinskim cvetom, ki grozd nad sabo odlično dopolnjuje.

sreda, 26. januar 2011

Knjižno kazalo po meri


Začelo se je s knjižnim kazalom kot predlog za darilo za svate na poroki. Ko smo ravno pri tem, bi se rada zahvalila tudi vsem, ki ste pomagale potrdit mojo idejo o takšnem darilu. Mi je dalo misliti.
Potem pa sem idejo želela še razširiti. Marsikdo se morda ob veliki izbiri obeskov za kazalo ne more odločiti za eno samo kombinacijo. Vsaj jaz ne ... Zato sem dobila idejo, da izdelam knjižno kazalo po meri. Smisel tega kazala je, da imamo eno osnovo, na katero obesimo enega izmed poljubnih treh obeskov, ki je v kompletu. Morda svojo izbiro prilagodimo počutju, knjigi ali pa enostavno želimo, da se kazalo sklada (barvno) z našo takratno obleko. Kombinacij je veliko. Zakaj pa ne? :)
Tak komplet je lepo in uporabno darilo.



nedelja, 23. januar 2011

Drevo


Ne spomnim se prav točno, kje sem prvič videla obesek narejen na tak način, kjer žica znotraj kroga teče in prikazuje drevo od korenin do krošnje. Vem samo, da ko sem tak obesek znova našla nekje na spletu (spet se ne spomnim kje, ker ne shranjujem povezav), da sem si ga želela izdelat. In ta teden mi je uspelo. Izdelava je enostavna, izdelek pa prelep! Zagotovo to drevo ne bo ostalo samo ... to je komaj začetek pogozdovanja ;)



sobota, 22. januar 2011

Obeski z energijo

Jaspis


Kosati se z naravo, ki je poskrbela za te prekrasne barve in vzorce, je neprimerna. Zato samo uporabim njen izdelek in ji dodam kos žice, ki poskrbi, da izdelek narave lahko s ponosom nosimo okrog vratu.

Botsvanski ahat


Bambusov ahat

petek, 21. januar 2011

Ah, uhani ...

Bela spužvasta korala s kovinskim ornamentom


... in nikoli jih ni preveč



Rdeča spužvasta korala s kovinskimi dodatki


Unakit epidot s kovinskim ornamentom


Tkani jaspis s kovinskim ornamentom


Rdeča spužvasta korala s kovinskim ornamentom


Hematitni "grozd"

četrtek, 20. januar 2011

Voščilnica za dojenčico in pospravljanje


Zgodi se redko, da se lotim izdelave voščilnice kar tako, brez da bi vedela, komu je namenjena. Danes je nastala ena. Razlog je bil edino ta, da sem morala sprobat novo Sizzixovo šablono za ropotuljico. Prav simpatična se mi zdi, ampak še zmeraj nekaj manjka ... naslovnik!!!???

* * *

Pospravljanje pa je druga tema. Se pri meni tudi redko dogaja. :) Ko pa se, pa vedno znova ugotovim, da se ni splačalo. Danes sem pospravila svojo ustvarjalno mizo. In kaj se je zgodilo? Voščilnica je narejena, miza pa enkrat bolj naložena kot pa je bila pred tem. Brezveze sem zapravljala čas za pospravljanje. :P

sreda, 19. januar 2011

Knjižna kazala


Sicer že videne stvarce, ampak jaz jih še nisem delala, so mi pa zelo všeč in znajo bit lepa darila za marsikatero priložnost - sploh če jo podarimo osebi, ki ji njihova uporaba ne bo tuja. :)
Zgornji, s srčkom, je nastal z namenom se predstaviti na Slovenski svet ustvarjalnosti na Facebooku, kjer zbirajo ideje za valentinova darila.



Tale je pa nastal kot predlog za darila za svate na poroki.
Meni je všeč, ker imam rada darila, ki jih lahko uporabim. Res pa je, da vsi ne berejo ... hmmm ???
Kaj pa vi menite? Se vam zdi tako darilo primerno za svate?


sreda, 12. januar 2011

Pisane ogrlice


Še ena linija lanskih izdelkov. Kljub temu, da so bile izdelane v zimskem času, so izrazitih barv, kar sicer ni značilno zame.





torek, 11. januar 2011

Uhani za Sergejo

Rdeča spužvasta korala s kovinskim ornamentom


Mislim, da sem Sergejo okužila z visečimi uhani. :)))) Jupi!!!

Zlati peščeni kamen s kovinskim ornamentom


Perujski zeleni opal s kovinskim ornamentom

sobota, 8. januar 2011

Swirls



Žica me je res obsedla. :) Zato so spet nastajali prstani, ki zelo lepo stojijo na roki in se jih prijetno nosi. Jaz sicer prstanov ne nosim, ampak zgleda, da bom kmalu kakega nadela. Tokrat pa le za fotografiranje.



Potem pa je ostalo nekaj takih ostankov žice, da mi jih je bilo škoda vreči stran in sem jih uporabila za Swirl uhane. :)
Tako je nastal en komplet.

Pa še samo uhani.


četrtek, 6. januar 2011

Kamen z žico



Kamni so moja velika strast. Ko sem pred slabim mesecem na Ebayu nakupovala kamne, katere bom odela v žico, so me kar klešče srbele. No, zdaj so že dva tedna pri meni, jaz pa sem si komaj danes prvega upala obdelat. Še vedno me je strah, da ne bo tak, kot si ga zamislim. In tudi danes je tako. Potrebno bo še veliko vaje in izkušenj, kakšno debelino žice izbrat, kakšni so posamezni koraki obdelave itd.
Tale jaspis je eden izmed teh, ki je bil kupljen samo zato, ker je bil smešno poceni. In seveda za mojo vajo. Ker tistih talepih mi je žal za moje učenje. Pa vseeno je vsaj približno tak.
Sem pa prejšnji teden dobila tudi pravo srebrno žico (925), ampak ta pa bo res uporabljena komaj, ko bom res 100% ziher.

Velikost obeska je 5x3,5cm.

sreda, 5. januar 2011

torek, 4. januar 2011

Vabila za krst


Pri nostalgičnem pregledu zadnjih lanskih objav sem ugotovila, da na blogu še nisem pokazala vabil za krst, ki sem jih izdelala sredi novembra.
Uporabljen je bleščeč svetlo moder papir, ki je embosiran. Glavni motiv je ptiček, katerega sem vroče embosirala ter vsemu dodala še trakec.
Nastalo je skupaj 12 vabil (dveh ni na fotografiji, ker sta bili naročeni naknadno).



nedelja, 2. januar 2011

Voščilnica za vselitev in voščilo


Na zadnji dan v letu 2010 sem izdelala še zadnjo voščilnico v letu, ki je bila posebne narave, prav tako kot predzadnja. In sicer gre za voščilnico ob vselitvi v novo hiško. Spet se mi je zgodilo, da sem prvič izdelovala voščilnico za ta namen, zato sem iskala ideje na spletu. Našla sem eno na Creatively Savvy. Ker mi je bila všeč, enostavna in najlažja sem jo tudi uporabila. :) Seveda sem določene stvari priredila po svoje in dodala lep pregovor v slovenščini. Zadovoljna sem jo izročila naročnikoma in tako zaključila z voščilnicami za leto 2010. Namreč, voščilnice so edini izdelki, ki jih imam shranjene v mapah po letih. Upam, da mi jih tudi letos uspe izdelat lep kupček.

* * *

Zdaj pa še voščilo:

Dragi moji,
v novem letu vam želim ogromno ljubezni, miru in sreče ...
da bi se še naprej srečevali v našem blogovskem svetu
in seveda tudi izven njega.