četrtek, 19. avgust 2010

Dve voščilnici za posebna dogodka



Po res dolgem času, sem znova izdelovala voščilnice. Zadnje čase me je nakit toliko prevzel, da za voščilnice sploh ni bilo več časa in tudi zanimanja ne. Ampak to še ne pomeni, da jih bom opustila. So še zmeraj moja strast.
V zadnjem tednu sta tako nastali dve, obe po naročilu.
Zgornja je za malo Niko, ki bo naslednji vikend krščena, spodnja pa za mladoporočenca, ki sta se poročila minulo soboto.


četrtek, 12. avgust 2010

7 prstanov


Danes pa ena pravljična objava. Ampak pravljično je samo število prstanov, pa mogoče še kak kamenček, ki ujet v žico tvori prstan.
Uporabljeni so (od kocke v smeri urinega kazalca): kocka iz porcelana, barvani marmor, epidot unakit, črni valoviti jaspis, mahagoni kamen, sintetični kamen in mahovni ahat.

sreda, 11. avgust 2010

Nov zaključek in polnilo na žičkanih uhanih

Rada delam z žico, ampak ko pa treba kose zaključit, pa nastopi problem. Do sedaj, sem tanko žico tik pod obešalom za uhane namotala na debelo, da je skrilo notranji stik in tudi zato, da sem jaz bolj mirna, da uhani ne bi razpadli. Zadnjič sem pa na spletu prišla do ideje, da se zaključi tekom stranice in zdaj je vse skupaj v eni liniji. Zdaj bom morala samo še to do potankosti spiliti in bo super. Najbolje pa bi bilo, da si nabavim varilni stroj in zvarim zaključke. Mogoče pa ... me mika!

torek, 10. avgust 2010

sobota, 7. avgust 2010

Uhani iz žice, garneta, oniksa in stekla



Nastali so že prejšnji teden, ampak sem čakala, da jih najprej skupaj s skuhanim jajčkom dam v plastično vrečko, da zoksidirajo oz. žveplizirajo. in dobijo pridih starega. So mi taki bolj všeč. Po drugi strani se pa tudi izognem temu, da bi posrebrena žica dobila temen izgled.
Sicer so ti sedaj bolj rjavkasti in še nisem čist prepričana, če sem popolnoma zadovoljna z delom, ki ga je opravila jajčka. Bom morala še eksperimentirat.
Zgornji uhančki pa so doživeli še nesrečo. :( Ena zelena solzica je kar odpadla. :( Bom morala ponovit vajo!

Naslednji so pa z garnetom in narejeni z res veliko igračkanja z žico. Sprobala sem meni nekaj čisto novega in sedaj vidim, da je res čar, če se lotiš izdelave uhanov pa v bistvu sploh nimaš nikakršnega načrta zanje.

Pa še eni čisto enostavni. Oniks ovit v žičko. Mi je ta efekt zelo lušten.

četrtek, 5. avgust 2010

Ožičkala sem sodalit


Pazite se me, ker jaz zadnje čase ožičkam vse, kar mi pride pod roke. :P
Zdaj pa resno. Marsikje sem že videla, kako lepo se da ožičkat kamen, ki je brez luknjic, da ga imaš potem lahko kot obesek. Naposled se se ojunačila tudi sama, da to sprobam. Ta kos sodalita je pri meni že več kot 10 let. Še zdaj se spomnim, kdaj in kje sem ga kupila. Pa takrat še pojma nisem imela o kristalih (zdaj tudi ne vem veliko več, ampak delam na tem), samo lep mi je bil.
Prejšnji teden sem ga pa po dolgem času našla in se odločila, da ne bo več sameval v nekih šatuljicah in bil soncu skrit. Zdaj bo meni krasil vrat in upam, da tudi pozitivno vplival name.

torek, 3. avgust 2010

Zžičkala sem zapestnico in pripravila zelenjavni sok


Uspelo mi je ... iz žice ustvarit zapestnico, namreč! :)
Sicer sem jo po malem delala ves dan, brez navodil. Najprej je bil čist en drug načrt, ki se ni izšel, nato tretji ... dokler je nisem izdelala na način, kakršna je na fotografiji. Važno je, da drži in ne razpada.
prepozna kdo kamen, ki sem ga uporabila? Namreč kupila sem ga v eni trgovini, ki ni imela zapisanega imena kamna, zato zdaj ne vem.

***

moj današnji zajtrk


Ja, prvič sem si za zajtrk pripravila zelenjavni sok z mojim sokovnikom, katerega sem kupila že dobra tri leta nazaj. Takrat sem trenutno bila navdušena nad njim, ga samo enkrat sprobala in odložila na polico do danes. Ker je včeraj M od njegove mame prinesel polno košaro domače zelenjave, med drugim tudi rdečo peso, sem se odločila, da iz nje pripravim zelenjavni sok. Dodala sem še korenček, paradižnik, ingver in nekaj jabolk. Noter sem vmešala še pivski kvas in odličen napitek je bil pripravljen. Še pride na vrsto!

ponedeljek, 2. avgust 2010

Eni žičkani z vijugico in eni XXL


Žica me še kar ne pusti in me lep čas ne bo. Me vedno bolj vleče k sebi in kaže nove razsežnosti. Ko pridem do tja, pa vam razkrijem spoznanje, do katerega sem prišla v teh dneh. Očitno nam je kovina v družini usojena.
No, roza in črna se tudi lepo ujemata. Tokrat sem dodala še malo vijugic, ki jih imam zelo rada. Upam, da bodo drugič malo lepše. :)

Pa še eni XXL žičkani uhani oranžne barve. Anja si je zaželela take. Veliki so 6 cm, torej enkrat večji od starejšega bratca.



nedelja, 1. avgust 2010

Darilna škatlica za biserno ogrlico



Tole darilo sem pa izdelala za mojo ustvarjalno prijateljico Marto, ki je te dneve praznovala 59. rojstni dan.
Kartonasto škatlico sem oblekla v koščke riževega papirja, v notranjosti postlala s filcem, na vrh pa dodala rožice.
Z barvo ni bilo velike dileme, ker jo Marta obožuje! :)