petek, 28. marec 2014

Poročna vabila in zahvale v petrol zeleni barvi



Po toliko letih izdelave papirne galantarije, sem že kar navajena nekaterih stalnic v izbiri barve, ki pa so tudi meni najbolj blizu. Je pa toliko večji izziv, ko prejmeš naročilo v barvi, ki za tisti obred ali priložnost ni ravno na seznamu najbolj uporabljenih. Na željo neveste, ki je menda našla lepo obleko v tej barvi, sem torej izdelala poročna vabila in zahvale in petrol zeleni barvi. Je pa ta barva nenormalno zahtevna pri fotografiranju. Se mi zdi, da kar ne uspeš ujeti pravega odtenka.
V glavnem, vabila in zahvale so uspele, naročniki zadovoljni, svatje tudi menda navdušeni. To je to!

V kolikor je tudi vam všeč moj način dela in bi želeli naročiti vabila ali drugo papirno galanterijo za vašo poroko ali drug dogodek, me brez zadržka kontaktirajte na marna.art@gmail.com.
Več poročne papirne galantarije pa si lahko ogledate TUKAJ.









sreda, 26. marec 2014

Pomladne voščilnice



Metuljčki, metuljčki, rožice ... vsekakor eni od znanilcev pomladi, ki je vmes že zakorakala k nam, zdaj pa nam malo še mraz zobe kaže, ampak ga bo sonce počasi že izpodrinilo.

Za naročilo voščilnice po svoji meri sem vam na voljo na marna.art@gmail.com - še več pa si jih lahko ogledate TUKAJ.


Tem zadnjim se pa kar vidi, da so bile izdelane v poznih urah in takrat tudi odšle, ker ni bilo časa jih poslikat na dnevni svetlobi. Se zgodi.






ponedeljek, 24. marec 2014

Voščilnice za gotovino ali bone v Iki


Še malo in bodo objavljene vse voščilnice, ki sem jih nazadnje predala Trgovini Ika v Ljubljani. 
Tokrat so to kuvertaste voščilnice, ki so zelo primerne za gotovino ali darilne bone, hkrati pa vam ostane še prostor, kamor lahko zapišete želje obdarovancu/ki.


V koliko bi želeli podobno voščilnico, sprejemam naročila na marna.art@gmail.com. 
Če ste pa iz Ljubljane ali Škofje Loke pa so le-te na voljo v Trgovini Ika.








četrtek, 20. marec 2014

Darilne škatlice, dan žena in pomlad



Letošnji dan žena pa sem res preživela, kot se šika. Bila sem v družbi mojih prijateljic ustvarjalk, ki nas vsaj nekajkrat na leto druži polimerna glina in veliko čveka pri eni od nas doma ali v prijazno oddanem prostoru društva v Mariboru, vsaj enkrat na mesec kava v mariborskem nakupovalnem centru in vsak dan fejsbuk čvek v naši skupini :) Brez njih bi bilo včasih prav dolgočasno. In tako smo se tokrat dobile prvič pri Darji v neokrnjeni naravi na lep sončen dan, kjer je bilo kar težko ubogati našo najbolj zagrizeno fimarko, da naj se že spravimo delat, no. :) Ker smo se dobile na 8. marec, sem zanje izdelala eno malo pozornost, in sicer darilne škatlice, s katerimi sem jih zaželela sladek dan žena. Notri se je res skrivalo nekaj sladkega, ampak naravno sladkega ... namreč domača posušena stevia. 

Za darilne škatlice in druga darilca me lahko kontaktirate na marna.art@gmail.com. Še več pa si jih lahko ogledate tukaj ali pa v poročni ponudbi.




Danes pa je tudi že prvi pomladni dan in veselim se ga kot mali otrok, saj je ravno ta menjava letnih časov moja najljubša. V ta namen sem stopila pred hišo, da poslikam naš lep cvetoč grm japonske kutine, o kateri sem danes tudi nekaj več prebrala in spoznala, da je so plodovi tega grmička prav lepo užitni in uporabni. Jaz pa tega dolga leta nisem vedela oz. bila celo prepričana, da so strupeni. Le od kje mi to.
Plodovi se lahko uporabljajo kot navadna kutina, vsebujejo veliko C vitamina, so uporabni za kuhanje marmelad, saj vsebujejo tudi veliko pektina in še več. Več o uporabnosti japonske kutine si lahko preberete na tem naslovu. Torej ena lepa novica več na ta lep pomladni dan. Sonček pa tudi greje in ker se menda bliža slabše vreme, ga grem izkoristit. Dajte ga tudi vi. Lep dan in lepo pomlad želim.


torek, 18. marec 2014

Začetki moje X KRIŽ KRAŽ X kolekcije



Da so križci moja velika strast že mariskdo, ki me spremlja dlje časa, ve. Vendar se je ta strast z leti izgubila v neznano zaradi pomanjkanja časa. Izdelala sem kar nekaj izdelkov (prtičke, slike, povšterčke ...). 
Pred nekaj meseci pa smo pri Študijskem krožku Spretni prsti podeželja obudila znanje vezenja s križci in tako se je moje zanimanje za križce spet prebudilo. Seveda obožujem, ko rasteta križec za križcem in nastaja nekaj, kar je prej bilo na papirju, ampak je v živo še lepše. Vendar sem si želela korak dlje in tako razmišljala, kako bi lahko križce uporabila tudi na nakitu. In tukaj je verzija z medaljončki. Zdaj vsa nestrpna čakam pošto, da dobim nov material, ker seveda bodo prišli na vrsto tudi meni priljubljeni uhančki in še kaj ... Križ Kraž kolekciji lahko sledite v tem albumu, ki se bo, upam da, hitro polnil in seveda tudi praznil :)




prvi obesek iz Križ Kraž kolekcije


nedelja, 16. marec 2014

"Vintičke" v Iki



Med drugimi so nastale tudi te moje "vintičke" za okrogle obletnice, ki se sedaj nahajajo v Trgovini Ika.

V koliko bi želeli podobno voščilnico, sprejemam naročila na marna.art@gmail.com. 
Če ste pa iz Ljubljane ali Škofje Loke pa so le-te na voljo v Trgovini Ika.









petek, 14. marec 2014

Krstno vabilo v rdeči barvi



Predstavljam vam mojo izdelavo krstnih vabil v prav posebni barvi za tak dogodek. Moram priznati, da v vseh teh letih še nisem izdelala vabil za krt v rdeči barvi. Zato sem pa toliko bolj vesela, ko dobim kako tako drzno naročilo. Izjemno vesela zanj!

Bi tudi vi želeli imeti vabila po vaši meri in željah. Z veseljem vam ustrežem.
Za naročila sem vam na voljo na marna.art@gmail.com - še več vabil pa si lahko ogledate TUKAJ.




sreda, 12. marec 2014

Voščilnica za diplomo v Iki



Dva kupčka voščilnic za diplomante, ki se nahajata v Trgovini Ika v Ljubljani ali Škofji Loki.

V koliko bi želeli podobno voščilnico, sprejemam naročila na marna.art@gmail.com. 



ponedeljek, 10. marec 2014

Pisana vabila za 30 let



Različne so želje strank in tako so prišla na vrsto tudi pisana vabila za 30-letnico, ki si jih je zaželela po zgledu ene voščilnice, ki sem jo izdelala dve leti nazaj. 

Bi želeli imeti vabila po vaši meri in željah. Z veseljem vam ustrežem.
Za naročila sem vam na voljo na marna.art@gmail.com - še več vabil pa si lahko ogledate TUKAJ.


Tudi kuverta je bila opremljena z motivom ... morda so le pogruntali, kam so povabljeni, kajti v besedilu ni bilo navedeno :)




sobota, 8. marec 2014

Rožice za vas, drage dame - v Iki



Naj dan poseben bo za vas, 
mladenke brhke in ženice, 
prešerno voščim vam na glas, 
poklonim travniške cvetlice.
Lepota vaša je in čar, 
cvetočih barvnih lepotic, 
toplina skrčka naj bo dar
in dnevi vaši brez bodic.

Sicer vam pa danes predstavljam kupček meni prav posebnih voščilnic. Ponosna nanje in upam, da mi jih uspe izdelati še več v tem stilu. 

V koliko bi želeli podobno voščilnico, sprejemam naročila na marna.art@gmail.com. 
Če ste pa iz Ljubljane ali Škofje Loke pa so le-te na voljo v Trgovini Ika.









petek, 7. marec 2014

Matrica uhančki


Nekaj mojih matricarjev, ki so nastali še lani.

Za naročila pa sem vam na voljo na marna.art@gmail.com - še več uhanov pa si lahko ogledate V ALBUMIH Z UHANI.