torek, 21. junij 2011

120 naprsnih šopkov


120 ročno zašitih naprsnih šopkov ni mala mal'ca.



In še dva primera v enaki barvi




ČE VAS ZANIMAJO, POVPRAŠAJTE ZANJE NA marna.art@gmail.com

ponedeljek, 20. junij 2011

Že 10 let ...


... te ni več med nami!
Pogrešam te!

sreda, 15. junij 2011

Darilna škatlica za komplet "Matrica"



Za nedavno pokazan komplet nakita "Matrica" sem izdelala tudi darilno škatlico. Ker je bilo vse skupaj darilo za 30 letnico, sem se morala še posebej potruditi. :)



Nad darilnimi škatlicami me je navdušila Neža, ki jih izdela kar veliko in vse so zelo lepe. Sploh pa so mi všeč zato, ker so nizke in imajo veliko prostora za dodatke.
No, jaz sem našla en "kroj", kateremu sem priredila mere in se lotila dela. Seveda sem ob koncu izdelave ugotovila, kaj vse bi bilo dobro, če bi naredila drugače, ampak to bom izboljšala drugič. Vseeno ni tako slaba.


Okrasila sem jo s kupljenim vzorčastim papirjem in rožicami, izdelanimi iz organze. Listki pa so moja nova šablona, ki so prispeli kak dan pred izdelavo. Metuljček pa je lesen.

Takole sem še notranjost obložila s filcem in nanj položila ogrlico in uhane.



Pa še oznaka, da gre za moje delo - moje nove nalepke z logom. :)


ponedeljek, 13. junij 2011

Matrica


Matrica (film) ni ravno na moji listi naj filmov. Ime za nov komplet sem dobila ob pogledu na fotografijo. Se mi zdi, da neenakomerno razporejene perlice tvorijo neznano šifro.

Tale komplet je narejen za V, mojo svakinjo "to be", ki je konec maja praznovala 30. rojstni dan (no, praznovanje je bilo preteklo soboto).



H kompletu spadajo tudi uhani.



petek, 10. junij 2011

Kar se sovica nauči, to sova zna.


Naslovni pregovor je sicer malo spremenjen, ampak bistvo pa ostaja.
Navdih za tako voščilnico, ki je namenjena diplomantki, sem dobila, ko sem prelagala štampiljke in ker imam poleg velike sove še malo sovico, sem si zaželela, da bi lahko odtisnila obe. Uporabila sem pregovor, ki sem ga dopolnila s sovicama v stilu zgodbic, ki sem jih kot prvošolka prebirala v Cicibanu. So mi bile zmeraj luštne.

četrtek, 9. junij 2011

Sožalna voščilnica


Po moje se vse ustvarjalke voščilnic za sožalje prav otepamo izdelovat, ampak včasih pride tudi taka situacija in lepo je, da žalujočim izrečemo sožalje in jim damo vedeti, da smo v mislih z njimi.
Upam, da jim bo vsaj malo lažje.

torek, 7. junij 2011

kRožni pas


kRožni pas sem poimenovala mojo novo kolekcijo ogrlice in zapestnice. Ker so krogci in ker so lahko tudi rože. Odvisno, kaj vam bolj ustreza.

Ideja se je počasi rojevala prejšnji teden, ko sem pričela z izdelavo. Sicer sem sprva želela izdelati nekaj popolnoma drugega, manj barvitega, bolj enostavnega. Vendar se je v nekem trenutku prikradla ideja o barvitih krogcih, ki se mi zdi, da totalno zažgejo.


Zapestnica tule zraven prav lepo paše in tako izgleda komplet.


Pa še sama zapestnica.



nedelja, 5. junij 2011

Voščilnica za novorojenčka Jureta


Kar nekaj časa sem morala počakat na tole objavo, ker voščilnica še ni prišla do naslovnika.
Sprednji del je dvokrilni z motivom vozička. V notranjosti pa je žepek za darilni bon. hkrati pa je žepek tudi prostor za želje.


petek, 3. junij 2011

Ogrlica z rožico in biserom v oranžni barvi


Po dolgem času je nastala spet ena ogrlica iz barvane žice v že videni obliki z rožico. Tokrat sem izbrala krasno oranžno rjavo barvo, ki prav izstopa na tej črni podlagi.
V bistvu je osnova za to ogrlico na dokončanje čakala dober mesec. Imela sem idejo, kako izdelati nekaj drugačnega, pa se mi je sfižila. :( Sem pa zdaj toliko bolj polna novih idej, ki sledijo kmalu. Ena novost je že v delu in bo končana še te dni (upam). :)


sreda, 1. junij 2011

Stojalce za uhane in nekaj novih uhanov




Prejšnji teden sem po pošti prejela moje novo stojalce za uhane. Zdaj bo vsa zaloga veliko bolj pregledna. Sem ga bila zelo vesela in verjetno še kakega naročim.

Izdelala pa sem tudi kar nekaj kosov uhanov.

Steklene brušene perle


Zlati kamen


Unakit epidot


Samo sovice ;)